05-07-06

PARLAN.DOC (11)

ZELFBEELDEN 3


WAAR ZOU JE WILLEN WONEN, PRAATJESMAKER?


In een land, godbetert, waar beheer niet zo van tel is, de solaat in een stulp, ergens tussen de onbestaande heuvels, trouw, gewend aan het goede gezelschap van enkele ouwe lotgenoten: de vlooien, de luizen en 's nachts - oehoe, oehoe - de uilen.


In the middle of nowhere, middenin een sterrenstelsel, ver weg, onvindbaar, waar hond noch kraai, mens noch übermensch, lawaai noch predikaat zich wagen.


Babel: daarnaartoe zou je je wel eens willen begeven om er hoog van de toren te blazen, om je er verder in het koeterwaals en het gestamel te specialiseren. Babel: daar is je plaats, mooiprater.


Of voor een jaar of twee in je boekenrek, warmpjes, gewrongen tussen je lievelingen, de gekken met hun verzen - de dichters, die zalige maniakken, je trawanten.


Het liefst in een bed, voor de rest van je dagen, bien heureux, de lakens over je hoofd getrokken, doof en eindelijk, eindelijk compleet gelaten.


Op het vasteland genaamd gedicht, op het verlaten eiland genaamd woord, of in het hier, vlakbij, genaamd de onmogelijkheid.


Ergens in een gekte, in het averechtse. In het voorgoed. In het almaar. In het voortdurend.


Alain Delmotte


Met de rubriek 'PARLAN.DOC' wil Parlando! één Vlaamse dichter een maand lang speciale aandacht schenken. Elke week wordt minstens één bijdrage van hem verwacht.
Het PARLAN.DOC-archief is hiernaast na te gaan. De vorige gast Bart Vonck schoof Alain Delmotte naar voren. Dit is zijn laatste week.

10:31 Gepost door PARLANDO! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.