03-07-06

PARLAN.DOC (11)

Dit wordt mijn laatste week. Het verliep razendsnel. Ik dank Parlando en Bart Vonck.


Ik eindig met een reeks teksten in beweging die het ‘dichterlijke zelfbeeld’ in vraag proberen te stellen.


Vrijdag ruim ik op met een hommage aan al mijn dichters. Dan geef ik graag de fakkel aan Herlinda Vekemans door.

ZELFBEELDEN 1MAN MET INHOUD


1.


Het verhaal gaat dat je een man met inhoud zou zijn. Dat klopt. Je hoofd is een hol tot de nok met schraapsels, restanten van gedachten volgestropt. En een hoop, een mesthoop van al wat je met grote mond bijeen hebt gedroomd.


Van binnen steek je - niet te geloven – dan weer vol met weefsels, spinsels. Ben je tot op de rand gevuld met aders, organen en zenuwen. Maagwater, milt, prostaat, urineblaas. Grote A, kleine a. Ligamenten houden je goedschiks aanéén: wat durf je voor jezelf meer te wensen?


Een man, wis en waarachtig, met inhoud: de zakken gevuld met eindeloos niks aan waarde. Prullaria waarvan je niet zonder kunt! Waaraan je anders hechten?


2.


Veel inhoud maar in slechte vorm: wat je hebt afgedroomd op een hoop, droogt uit en taant. Taant wis en waarachtig. Je wordt een lichtjes krom lopende reus op vreemde lemen voeten. Een mummie. Toonbeeld van een dode boom van een vent. Compleet verlepte bloementuil. Halfweg uitgedoofde sigaret. Lekkende vuilniszak. En mooie praatjes bij de vleet –


wat anders valt van zo een grote mond te verwachten?


Alain Delmotte


Met de rubriek 'PARLAN.DOC' wil Parlando! één Vlaamse dichter een maand lang speciale aandacht schenken. Elke week wordt minstens één bijdrage van hem verwacht.
Het PARLAN.DOC-archief is hiernaast na te gaan. De vorige gast Bart Vonck schoof Alain Delmotte naar voren. Dit is zijn laatste week.

10:44 Gepost door PARLANDO! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.