28-06-06

PARLAN.DOC (11)

ODE AAN DE ZORGELOZEN (2)


13.


Hun lievelingsseizoen, hun lichaamstemperatuur.


14.


Naar een verband zoeken ze niet. Dat is hen te zwaar. Dat laten ze aan het toeval over. Het toeval dat ze ofwel royaal hun leven laten binnenwaaien ofwel veiligheidshalve aan zich laten ontglippen.


15.(naar Fernand Handtpoorter)


De veelheid van wat ze horen rond hen heen: het geroezemoes, het geblaat, het gestamel, het patati en patata. Wat benijden ze gelukkige mensen! Die zijn tenminste wat ze praten: conversaties vol democratie, vol patati en patata. Wat graag zouden ze die verzen willen schrijven.


(Tot hoever reikt hun taal? Hun nihil?)


En ze schrijven. Ze luistervinken, ze verklikken, ze verlinken hun gedichten: poëzie van patati en patata.


16.


Hun dagen. Sessies van weinig verwachten, van weinig verwensingen.


Ze knippen met de vingers. Ze graven de stilte uit en in en vinden niks. In hun hoofd resoneren warrig en dom de kraaien.


17.


Nog voor ze de woorden hadden uitgesproken, wisten hun lichamen er al alles over.


Je kent dat wel: soms vinden ze het nodig om bij de dingen stil te staan. Om de al te vrije overspeligheid van hun gedachten af te remmen en bij te werken.Versjoemelen het tot scheppingsverhalen van het alledaagse - zo onwaar dat je die verhalen nog gaat geloven ook.Zacht in gladstrijken, ontkennen ze perfect kopzorgen en hel, vingerknippend op de bank van hun dooie gemak. Leven (knip, knip) maakt kiplekker, steken ze vol swing, vol rap, nokvol. Dom. Dom. Pik. Pik.


Alain Delmotte


Met de rubriek 'PARLAN.DOC' wil Parlando! één Vlaamse dichter een maand lang speciale aandacht schenken. Elke week wordt minstens één bijdrage van hem verwacht.
Het PARLAN.DOC-archief is hiernaast na te gaan. De vorige gast Bart Vonck schoof Alain Delmotte naar voren. Dit is zijn derde week.

10:13 Gepost door PARLANDO! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.