20-01-06

26/01/06 - Gedichtendag: West-Vlaanderen

ANZEGEM - Gedichtendag: De volledige gemeente wordt ondergedompeld in poëzie, overal zullen gedichten te lezen zijn van jonge dichtertjes uit de eigen gemeente. In de bibliotheek zal aan alle bezoekers een gedicht van onze poëziewedstrijd meegegeven worden - gratis - Lokale winkels en bibliotheekLandergemstraat 1A.


ARDOOIE - Gedicht in een flesje: De leerlingen hebben een passende illustratie bij een gedicht gemaakt. Die kleven ze op een flesje waarin het gedicht zit. De flesjes worden na 10 uur aan de leerlingen uitgedeeld - 10u - Inst. H. Kindsheid, Wezestraat 2.


AVELGEM - Poëtisch Ontbijt: Poëtisch ontbijt met een vleugje poëzie inschrijven noodzakelijk vóór 22 januari 2006 - 8u tot 10u - 3,95€ - Ter Biest, Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Avelgem, Doorniksesteenweg 77 A - inschrijven.


AVELGEM - Poëtische voordracht met een vleugje gitaar: De leerlingen van de afdeling Woord van het Conservatorium Avelgem verzorgen een poëtische avond. Een vleugje gitaar luistert de voordracht op. De Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Avelgem zorgt voor een leuk extraatje : elke aanwezige ontvangt een prachtige gedichtenposter - 18u - gratis - Ridderzaal, Conservatorium Avelgem, Kasteelstraat 3 B.


BRUGGE - Benno Barnard in de Brugse bibliotheek: De Openbare Bibliotheek Brugge programmeert ook dit jaar een sterk gewaardeerd dichter voor een middaglezing uit eigen werk: Benno Barnard. De poëzie wordt afgewisseld met muzikale intermezzo's - 12u 30 tot 13u 15 - 2€ - Hoofdbibliotheek Biekorf, Kuipersstraat 3.


BRUGGE - Bosdichters: Bosdichter Peter Theunynck, Peter Holvoet-Hanssen en the fellowship of the Lappersfort willen hut Lappersfortbos redden. Ook vragen zij een stadsdicht(er)es voor Brugge. Kan Brugge nablijven bij andere steden en alleen bosdichters hebben ? De bosdichters en dichteressen van de Lappersfort Poets Society stellen hun kandidatuur en enteren Brugge met dierbare woorden en zinnen... - 18u tot 20u - gratis - stationsplein Brugge, voorkant, ' t Kloosterhof 63.


DEERLIJK - Poëtische verwennerij met prachtige gedichtenposters:Bekendmaking aan het publiek van het gedicht dat auteur Luuk Gruwez voor de gemeente Deerlijk heeft geschreven. Iedere bezoeker van de bibliotheek, het gemeentehuis en de lokale Kinder- en Jeugdboekhandel krijgt een poster met het gedicht. Naast dit unieke exemplaar krijgen de bezoekers een poster met een gedicht van Lies Koopman. Kinderen worden verwend met een poster van Joke van Leeuwen - 16u - gratis - Openbare Bibliotheek, Hoogstraat 124.


DIKSMUIDE - Gedichtendag in chocolade: Marc Vandenbussche is van beroep chocolatier. Ter gelegenheid van Gedichtendag heeft hij het gedicht Ik weet dat het er is van Menno Wigman, uit de gedichtenbundel Dit is mijn dag, in chocolade gemaakt. Ook een eigen versie van het Zelfportret van Rembrandt met verbaasde blik wordt volledig in chocolade getekend. Rembrandt staat in de etalage met een verbaasde blik en vol bewondering naar het prachtige gedicht van Menno Wigman te kijken - gratis - etalage Chocolaterie Marc Vandenbussche, Generaal Baron Jacquesstraat 29.


HARELBEKE - Voorstelling nieuwe gedichtenbundel Thierry Deleu + proclamatie Haiku-poëziewedstrijd West-Vlaanderen: Voorstelling Gedichtenbundel Thierry Deleu op Gedichtendag - Ingeleid door Ludo Geloen, organist, componist, auteur. Muzikale begeleiding. Receptie Aansluitend: proclamatie Haiku-poëziewedstrijd West-Vlaanderen voor jongeren - 19u - gratis - Bibliotheek van Harelbeke, Eilandstraat 2.


IEPER - poëtische zoektocht:leerlingen en leerkrachten maken doorheen de hele scholencampus een zoektocht waarin alle opdrachten te maken hebben met poëzie. de opdrachten zijn alle door de leerlingen zelf uitgewerkt. denken en doen komen aan bod - 13u 30 tot 16u 30 - gratis - koninklijk atheneum Ieper, plumerlaan 26


LENDELEDE - tentoonstelling: Poëzie van Lendeleedse dichters, aangevuld met de lievelingspoëzie van de Lendeleedse bibliotheekbezoekers - Bibliotheek Lendelede, Elfde Julilaan 20A.


MENEN - Iedereen een gedicht: - poëzie ontroert: Bibliotheek Menen bezorgt iedereen een gedicht. Ontroerende poëziezakdoeken voor man, vrouw of jongere. Poëzieposter met gedicht 'Leie en Schelde' van Lies Koopman. Poëzietafel - vanaf 9 u - gratis - Bibliotheek Menen, Waalvest 1.


OOSTENDE - Gedichtendag op school: Gedichtendag op School - Gedichten uitdelen aan de schoolpoort. - Gedichten aan tafel - O.L.Vrouwecollege, Gerststraat 109.


RONSE - Muzen in de Stad: 'Muzen in de stad' met Antje De Boeck. Omdat Gedichtendag een uitgelezen moment is om wat literair stof te doen opwaaien, organiseert de Cultuurraad van Ronse ism de Dienst Cultuur een heuse poëzienocturne. Om 19 uur start vanuit CC De Brouwerij een poëziewandeling in hartje Ronse. Daarna volgt de bekendmaking van het Stadsgedicht 2006 en een verrassende afsluiter van de avond. Graag inschrijven omdat de plaatsen beperkt zijn - 19u - gratis - CC De Brouwerij, Priesterstaat 13 - inschrijven.


TIELT - Beeld en klank: Audiovisuele montages, klankrijke beelden, kleurrijke klanken confronteren leerlingen en bezoekers met een VTI waar poëzie in zit - de hele dag - gratis - Vrij Technisch Instituut, Grote Hulststraat 28.


TIELT - Beeldrijk: Een aantal dichters stellen hun gedichten tentoon en lezen voor uit hun werk in de bibliotheek. De dichters zijn: Albrecht B. Doemlicht, Patricia Lasoen, Sylvie Marie, Paul Rigolle, Valerie Tack, David Troch, Jan van Meenen, Magda Castelein en Tine Moniek - 17u tot 19u - gratis - Bibliotheek Tielt, Lakenmarkt 9.


TIELT - Poëzie in de muziek & Muziek in de poëzie: In de regio Tielt zijn er heel wat muzikale families. Hun zonen en dochters zijn bekende gezichten. We praten over wat hen boeit in gedichten. Als woorden tekort schieten, grijpen ze naar hun instrumenten - 20u 30 - 10€ - Theater Malpertuis, Stationstraat 25.


WAREGEM - "Verbeelde poezie" : kalligrafietentoonstelling Brody Neuenschwander en Yves Leterme: Inspelend op het Gedichtendagthema "poezie en beeldende kunst" loopt in de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Waregem nog tot 18 februari een kalligrafie-tentoonstelling van Brody Neuenschwander (o.m. bekend van The Pillow Book en zijn bijdrage voor ABC2004) en Yves Leterme (classicus die citaten van z'n geliefkoosde oude meesters nieuw leven geeft). Met een plannetje kan je een rondgang maken in de bib en ontdek je de verrassende resultaten van deze aparte combinatie van tekst en grafiek - gratis - Openbare Bibliotheek van Waregem, Schakelstraat 10.


ZWEVEGEM - uitdelen poëzieposters: De dertien Zuid-West-Vlaamse bibliotheken brengen samen een poster uit met een gedicht van de Zwevegemse Lies Koopman. Op de Gedichtendag en ook nog de dagen daarna delen we deze in de bibliotheek en uitleenposten uit - Bibliotheek Zwevegem, Bekaertstraat 13.

12:37 Gepost door PARLANDO! | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.