19-07-05

PARLAN.DOC (1)

Toekomstmuziek


Piekfijn geklede lijken van ministers
bengelen aan hoogspanningsmasten,
tochtige tempels ter ere van de afgod.


Opgewekte mussen recycleren
de peperdure pruiken
van de rottende heren
tot gezellige nesten.


Kraaien pikken
de edelachtbare oogkassen
leeg.


In de broekzak
van de minister van justitie
woont een eekhoorn,
die bedrijvige pootjes geeft
aan de knipogende sterren.Coenraed de Waele'PARLAN.DOC' is een nieuwe rubriek op Parlando! Elke maand krijgt één Vlaamse dichter speciale aandacht op deze weblog. Elke week wordt een bijdrage van hen verwacht. De eerste dichter is Coenraed de Waele. Van hem verscheen vorige week Tekenfilm.

16:08 Gepost door PARLANDO! | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Poëzie of Muziek? Met een 7 - tal polen op de lappen gegaan in Brussel. Er waren er interessante bij. Zo bijvoorbeeld een 30 jarige genetica specialiste. Op mijn vraag of ze - in het gerval van een nieuwe onderwerping van hun land - de duitsers of de russen zouden verkiezen was zij de enige die koos voor Rusland. Omwille van de rijke wetenschap.
Er was één immer fruitsap drinkende specialist Poolse litteratuur & poëzie. Lichtekijk gênant voor mij: ik ken werkelijk niks van Poolse poëzie. Er moet er ginds nochtans veel zijn. 'k Heb me eruit gered door zo goed als alle hedendaagse Poolse componisten op te sommen die ik ken. Ze henbben me hun namen correct leren uitspreken. Bijgevolg : 'k geloof dat ik écht iemand ben die veel liever de wereld beluistert dan leest.

Gepost door: bernard | 19-07-05

De commentaren zijn gesloten.